[Tour] 'Mollema geeft mogelijk op vanwege ziekte'

De kans dat Bauke Mollema morgen nog van start gaat in de negentiende etappe van de Tour de France is allerminst zeker. De kopman van Belkin is ziek. Mede daardoor verloor hij gisteren en vandaag flink wat tijd ten opzichte van de concurrentie.

Nico Verhoeven, ploegleider van de wielerformatie, liet voorafgaand de achttiende etappe naar Alpe d'Huez weten al getwijfeld te hebben of de Groninger van start zou gaan: "Vanochtend was hij voldoende hersteld, maar hij is nu zo diep gegaan."

"Ik hoop dat het vannacht wat beter gaat. Morgenochtend bepalen we wat er dan gebeurt", aldus de ploegleider. Mollema heeft zich er zelf al bij neergelegd dat een podiumplaats buiten bereik is: "Het podium is uit zicht, de benen waren er niet. Ik mis gewoon de kracht van de eerste twee weken."

Onze landgenoot verloor vandaag, net als gisteren tijdens de klimtijdfrit, opnieuw flink wat tijd ten opzichte van de concurrentie. Hij staat inmiddels op de zesde plaats in het eindklassement, op bijna negen minuten van gele trui-drager Christopher Froome. Tot en met dinsdag stond Mollema nog op de tweede plek.