Nintendo breidt Streetpass uit in Nintendo Direct Mini

Nintendo heeft in een Nintendo Direct Mini-presentatie onthuld dat de Nintendo Zones in Europa een stuk nuttiger gaan worden voor de fervente Streetpass-fans.

De Nintendo Zones worden namelijk geüpgradet om mensen die langs zo'n hotspot zijn gelopen met hun 3DS te onthouden en door te geven aan mensen die er later langskomen. Een stuk leuker voor de verzamelaars van puzzelstukjes, Mii in Misere, maar ook mensen die huisjes willen bekijken in Animal Crossing of willen vechten tegen andere teams in Fire Emblem Awakening. Je krijgt dus binnenkort veel meer kans om mensen te ontmoeten via Streetpass.

Verder wordt er gesproken over Animal Crossing en de mogelijkheid om plaatjes te tweeten. Pikmin 3 en The Wonderful 101 voor Wii U worden getoond. Hierbij wordt een korting aangeboden: als je een van beide games koopt via de Eshop, dan krijg je dertig procent korting op de andere game. Dit geldt van 26 juli tot 21 september.

Daarnaast worden er drie games besproken: Cloudberry Kingdom van Ubisoft en Ducktales Remastered van Capcom, beide 2D-platformers. De derde is Earthbound, de RPG-klassieker, die vanaf vandaag te downloaden is. SEGA komt met een reeks van klassieke games zoals Street of Rage, Ecco the Dolphin, Altered Beast, Space Harrier, Super Hang OnShinobi, Galaxy Force en Sonic The Hedgehog.