[Tour] Froome kreeg hongerklop

Chris Froome had het in de slotfase van de etappe naar de Alpe d'Huez zwaar. De geletruidrager kreeg op zo'n vier kilometer van de finish een hongerklop en liet zijn ploeggenoot Richie Porte eten halen. "Ik had een tekort aan suiker en raakte daardoor op achterstand", liet Froome weten.

De in Kenia geboren Brit kon eerder geen eten aannemen, omdat de auto van Team Sky met technische problemen kampte. "Daar hadden we de hele dag al last van." Toch wist Froome opnieuw uit te lopen op zijn belangrijkste concurrent Alberto Contador, die nu een achterstand van 5.11 minuten heeft.

"Contador en Roman Kreuziger waren voorafgaand aan de etappe onze belangrijkste concurrenten. Toen we hoorden dat we hen op ruime achterstand hadden gereden, was ons doel bereikt", stelt de klassementsleider, die blij was dat Richie Porte nog bij hem was. "Hij was vandaag beter dan ik."

Froome en Porte kwamen als zesde en zevende over de finish, op ruim een minuut van Nairo Quintana en Joaquin Rodriguez. Dat tweetal moesten ze laten gaan door de hongerklop van de Sky-kopman.