Voorstel: 'Drones neerschieten'

De 48-jarige veteraan Phillip Steel 'wil niet dat we een spionagestaat worden.' Daarom heeft hij bij zijn gemeente een voorstel ingediend om gelegaliseerd drones neer te kunnen schieten.

Dat meldt Reuters. De gemeenteraad van Deer Trail, Colorado stemt in augustus over het voorstel. Als Steel zijn zin krijgt kunnen inwoners voor 25 dollar een jachtvergunning kopen om drones neer te schieten. 

Ook krijgen ze als het aan Steel ligt voor elke neergehaalde drone een beloning van 100 dollar. Steel noemt de spionage van overheid en veiligheidsdiensten 'alarmerend' en stelt dat 'als ze hun drones heel willen houden, ze niet door ons stadje moeten vliegen.'

Hoewel Steel zelf nog geen onbemande vliegtuigen heeft gezien, hoorde hij van lokale boeren dat zij er al wel één zagen vliegen boven hun ranch.

Steel geeft aan dat zijn voorstel symbolisch opgevat moet worden omdat het lastig gaat worden drones écht uit de lucht te schieten, maar hoopt dat de wetgeving ervoor zorgt dat de overheid niet langer met drones boven het dorpje durft te vliegen.