Man spreekt plots enkel Zweeds

Toen de 61-jarige Michael Boatwright wakker werd in een motelkamer in Californië wist hij plots niet meer wie hij was. Daar hield het niet mee op: ook is de man alle kennis van het Engels kwijt en spreekt hij opeens vloeiend Zweeds. 

De man herkent zich tevens niet meer in de spiegel en noemt zichzelf sinds hij wakker werd Johan Ek. Dat schrijft RTL op basis van kranten in Zweden en de VS. Volgens medici lijdt de man aan een zeldzame aandoening waardoor hij tijdelijk aan geheugenverlies lijdt en geen nieuwe herinneringen kan aanmaken.

Na onderzoek bleek de man in de seventies gediend te hebben in de marine. Ook was hij leraar Engels in China en Japan, is hij twee keer getrouwd en gescheiden en heeft hij twee zussen in Zweden. Middels een Zweedse tolk vertelt Boatwright dat hij hier helemaal niets meer van weet.

Of de man door z'n zussen in Zweden wellicht zelf al Zweeds sprak en slechts het spreken van Engels verleerd is, is niet duidelijk maar wel waarschijnlijk. De man woonde namelijk in de jaren negentig in Zweden en zal de taal bewust of onbewust opgepikt moeten hebben.