[Tour] De Gendt vreest voor doden in Col de Sarenne

Thomas De Gendt vreest de gevaarlijke afdaling van de Col de Sarenne vandaag. "Het is gewoon onverantwoord. ASO speelt met de levens van de renners. Er kunnen doden vallen", zegt de renner van Vacansoleil in Het Nieuwsblad. De discussie over de afdaling van de Col de Sarenne liep al, en verhevigde toen bekend werd dat het noodweer wordt.

De renners moeten in de achttiende etappe van de Tour de France tweemaal de Alpe d'Huez beklimmen. Tussendoor moet ze afdalen via de Col de Sarenne, die te boek staat als levensgevaarlijk.

De Gendt is al de zoveelste coureur die zijn zorgen uit. Woensdag deed geletruidrager Chris Froome al een duit in het zakje. "De afdaling wordt heel gevaarlijk. Veiligheid komt eerst, dus ik hoop dat de organisatie dan besluit maar één keer de Alpe d'Huez op te gaan."

Tourdirecteur Christian Prudhomme van de ASO liet al weten alleen bij exceptionele omstandigheden te overwegen de Col de Sarenne te schrappen. De finish ligt dan na de eerste beklimming van de vermaarde Alpe d'Huez.