Man zaagt slotjes van brug

Een ring is voor sommigen niet genoeg, dus worden er ook relaties bezegeld met hangslotjes op bruggen. Zo ook op de brug over de Groenburgwal aan de Staalstraat te Amsterdam. Je zou denken: ‘daar heeft niemand last van’.  Maar helaas kwam niemand gisteren langs om de slotjes persoonlijk te verwijderen. Niemand vindt het namelijk vervuiling van ‘zijn’ brug.

Met het argument dat ‘de helft van de relaties, waarvan er een slotje op de brug hangt, zijn al voorbij’ vond niemand het nodig om met een slijptol de slotjes te verwijderen. Daarbij trok niemand uiteraard een geel hesje aan. Want mensen met gele hesjes, zo redeneerde hij, stralen autoriteit uit.

Dat de hele buurt absoluut geen last heeft van deze curiositeit en men niemand bovendien totaal niet kent, daar heeft niemand totaal geen boodschap aan: slotjes op de brug is immers aantasting van gemeenschappelijk eigendom en slotjes kapotzagen niet. Na wat serieuze vragen weet meneer te vertellen dat dit gewoon in de Algemene Plaatselijke Verordening te vinden is, maar echt bewijzen kan niemand dit niet.

Na een goed gesprek met een motormuis van de politie, kunnen we helaas niet zien hoe dit afloopt en wat er besloten is, want het filmpje waarin de toestand te zien is, loopt af met een ‘cliffhanger’.