Bojan tevreden met Ajax-niveau

Bojan Krkic is tot nu toe de grote verrassing van de Nederlandse transfermarkt. De aanvaller kijkt tevreden terug op zijn eerste week bij Ajax.

De 22-jarige aanvaller wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona en kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor AS Roma en AC Milan. De Spanjaard ziet de overgang naar Ajax niet als een stap terug. "Het niveau is erg hoog hier en de spelers zijn erg goed", laat hij weten aan AT5.

"Ik denk dat het belangrijkste is dat er een goede sfeer binnen het team is. We staan voor een mooi seizoen en ik heb veel zin om te laten zien wat ik kan. Daar ga ik me volledig op focussen", vervolgt de Barcelona-huurling.

De afgelopen weken deden verschillende verhalen de ronde dat Bojan met Johan Cruijff had gesproken over een transfer naar Ajax, maar dat wordt door de speler zelf weerlegt. "Nee, ik heb niet met hem gesproken. Hij is wel iemand voor wie ik veel respect heb. Ik ken hem voornamelijk als mijn trainer van het Catalaanse elftal."

Afsluitend laat Bojan nog weten dat hij Ajax verkoos boven AC Milan. "Ze wilden me nog een extra seizoen hebben en vroegen of ik wilde blijven. Daar heb ik 'nee' op gezegd."