'Heitinga wil weg uit Engeland; hoopt op Turkije'

John Heitinga wil deze zomer een transfer te maken. De Nederlandse verdediger hoopt dat Fenerbahçe zich, net als vorig jaar, meldt bij Everton. De Turkse club van Dirk Kuijt informeerde in de zomer van 2012 naar de diensten van de Oranje-international.

Een verkoop werd toen door Everton geblokkeerd. Na een dramatisch seizoen wil de mandekker nu echt weg uit Engeland. Dat meld de Daily Mail. De achterhoedespeler heeft nog een contract voor één seizoen en wil dat niet verlengen.

"Ik wil mijn carrière hier niet afsluiten", zei Heitinga eerder. Na een periode in Spanje bij Atlético Madrid en enkele jaren in Engeland wil hij nog een paar seizoenen in een andere buitenlandse competitie spelen.

Voor Ajax zou het goed zijn als de Turken zich weer melden in Liverpool. Toby Alderweireld staat op het verlanglijstje van Everton om Heitinga te vervangen. De Amsterdammers gaan ervan uit dat de Belg de Eredivisie deze zomer nog verlaat. Ajax heeft inmiddels met Mike van der Hoorn al een vervanger voor de Rode Duivel binnengehaald.