Droomboek voor koning klaar

Ruim 6500 Nederlanders hebben een 'droom' ingestuurd voor het Droomboek voor koning Willem-Alexander. Slechts van driehonderd is de inzending ook opgenomen in het boek, dat op 5 september op Paleis Het Loo in Apeldoorn aan de koning wordt aangeboden.

Vanaf die dag is het boek voor iedereen te gratis downloaden en ook in gedrukte versie beschikbaar. Alle Nederlandse huishoudens ontvangen hiervoor vanaf eind augustus een waardebon per post. Daarmee kan iedereen het boek bij de boekhandel ophalen.

Een jury, bestaande uit bekende Nederlanders als Albert Verlinde, Wendy van Dijk en Giovanni van Bronckhorst hebben beoordeeld welke inzendingen het boek zouden halen. Hierbij is gekozen voor 'inspirerende, verrassende en begrijpelijke dromen', zo meldt het Nationaal Comité Inhuldiging woensdag.

De driehonderd mensen van wie de inzending in het boek is opgenomen zijn op 5 september welkom op Het Loo. Daar opent Willem-Alexander na het in ontvangst nemen van het boek een tentoonstelling waar een aantal dromen uit het Droomboek is uitgebeeld. Na de opening is de tentoonstelling vrij te bezichtigen tot en met 27 oktober.