NPO zendt meer documentaires en series uit in 2014

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) besteedt volgend jaar meer aandacht aan documentaires en dramaseries in de programmering. Dat vertelde de Gerard Timmer, directeur tv-programmering bij de NPO woensdag op Radio 1. Er komt minder ruimte voor entertainmentshows, eenmalige programma's en human interest.

De NPO bezuinigt in 2014 ongeveer negentien miljoen euro, zei Timmer. Bij de bezuinigingen zijn de kinderprogramma's zo veel mogelijk ontzien. De klappen vallen vooral bij amusementsprogramma's. Zo verschijnen grote shows als Strictly Come Dancing vanaf volgend jaar niet meer bij de publieke omroep.

Nederland 2 richt zich in het nieuwe jaar meer op verdieping, met de uitzending van een documentaire op primetime elke maandag. Timmer vindt dit een 'heel belangrijke beweging'. Ook komt er een dagelijks interviewprogramma met Eva Jinek en Sven Kockelmann op Nederland 2.

De Wereld Draait Door (DWDD) verhuist op 1 januari van Nederland 3 naar Nederland 1. In de plaats van DWDD komt op Nederland 3 een dagelijkse BNN-dramaserie voor jongeren met de naam Startup.