Meer Metro-DLC komt eraan

Deep Silver kondigt vandaag aan dat het 'Faction Pack', de eerste downloadbare content van 4A Games voor Metro: Last Light nu wereldwijd beschikbaar is op Steam, Xbox LIVE en op PlayStation Network.

Deze uitbreiding bevat drie originele solomissies, waarin de speler in de huid kruipt van een specialist van de oorlogvoerende partijen: de Rode Linie, het Rijk en de Rangers uit Polis. Om de fans een voorproefje te geven van de downloadbare content, heeft Deep Silver eveneens een trailer voor het "Factiepakket" vrijgegeven. In de video is te zien welke drie rollen de speler kan spelen: een sluipschutter van een speciale eenheid van de Rode Linie, een Ranger uit Polis en een Rijkscommando.

Het 'Factiepakket' kost €4.99 of 400 Microsoft Points. Het is de eerste downloadbare content van vier uitbreidingen voor Metro: Last Light. De volgende pakketten die zullen verschijnen, zijn:

  • Het "Torenpakket" - een unieke ervaring voor de ervaren schutters in Metro: in dit op uitdagingen gebaseerde speltype met een online klassement moeten spelers zich een weg omhoog vechten in de Toren, een gevechtssimulator.
  • Het "Ontwikkelaarspakket" - dit pakket bevat een compleet uitgeruste Schietbaan, de AI-arena en het Metro Museum. Plus als bonus een solomissie - Het Spinnennest - waarin je nieuwe hulpmiddelen krijgt om af te rekenen met de overal in het rond rennende Spinnenmutanten.
  • Het "Kroniekenpakket" - dit pakket bevat originele solomissies, waarbij de speler één van de drie belangrijke personen in de game wordt - Pavel, Khan of Anna - en hun eigen verhalen beleeft, die zich afspelen naast het avontuur van Artyom.

De seizoenspas biedt met een prijs van €14.99 of 1200 Microsft Points een korting op de aanschaf van de afzonderlijke pakketten en bevat bovendien het extra wapen 'the Abzats'.