David Jaffe wil crowdfunding voor game

Spelontwikkelaar David Jaffe, bekend van de Twisted Metal- en God of War-games, is via crowdfunding op zoek naar 650 duizend dollar (494 duizend euro) voor de nieuwe pc-game MotorGun.

Jaffe gaat voor de game in zee met Pixelbionic, dat onlangs werd opgericht door oud- medewerkers van de studio achter de gewelddadige racegame Interstate '76.

MotorGun speelt zich af in een postapocalyptische toekomst waarin drie rivaliserende groeperingen het in bewapende auto's tegen elkaar opnemen. Spelers kunnen het online tegen elkaar opnemen in de spelmodi Convoy, Capture the Flag en Salvage.

Jaffe vindt Kickstarter een unieke kans is om de ultieme gewelddadige racegame te maken. Deze manier van financieren hem naar eigen zeggen meer vrijheid om precies de game te maken die gamers willen spelen, omdat hij zich niet hoeft te verantwoorden tegenover een uitgever.

Mocht Jaffe zijn doel van 650 duizend dollar ruim overtreffen, dan wil hij een avontuurmodus aan de online game toevoegen. Momenteel is er via Kickstarter 27 duizend dollar binnengehaald. De inzamelactie duurt nog een kleine dertig dagen.


David Jaffe wil crowdfunding voor game