Fischer: "Ik was soms heel bang"

Binnen een jaar tijd groeide Viktor Fischer uit van onbekend talent tot gewaardeerde kracht in de hoofdmacht van Ajax. De Deen hoopt die ontwikkeling door te zetten.

Toen Ajax een jaar geleden in De Lutte neerstreek voor het jaarlijkse trainingskamp, kwam Fischer net kijken. "Ik was soms heel erg bang", blikt hij terug op de clubsite. "Bang om fouten te maken in trainingen en wedstrijden. Angst voor de consequenties die fouten van jou zouden hebben. Ik maakte toen ook veel fouten. Natuurlijk maakte ik veel fouten. Fouten maken betekent beter worden; volgende keer doe je dingen beter. Nu vind ik het minder erg om fouten te maken. Ik weet nu dat het niet erg is om fouten te maken."

Inmiddels is de getalenteerde aanvaller helemaal gewend. "Dit jaar ben ik rustiger. Ik ken het hele team, alle trainers en begeleiders. Dát maakt het ook rustiger. Ik ben mezelf weer een beetje… Of eigenlijk ben ik mezelf heel veel meer dan vorig jaar. De oude Viktor Fischer. Dat is duidelijk een groot verschil met vorig jaar. Zoiets geeft mezelf ook meer vertrouwen, eerlijk gezegd. Ik heb nu duidelijker een rustiger gevoel in buik, in mijn hele lichaam, als ik het veld op loop."

In een jaar tijd heeft Fischer een transformatie ondergaan. "Ik was vorig jaar als een van de Ajax-talenten van de Toekomst. Dit jaar sta ik er als Fischer; de man Fischer, speler van Ajax. Dat vind ik heel erg mooi. Is ook een compliment. Het bewijst ook dat ik goede dingen heb gedaan. Er is een verwachting. Dat zorgt voor spanning. Vind ik ook lekker."