Haase door oog van de naald in Hamburg

Robin Haase heeft met veel pijn en moeite de eerste ronde van het ATP-toernooi in Hamburg overleefd. De Hagenaar overleefde tegen de Argentijnse qualifier Diego Sebastian Schwartzman een matchpoint en won uiteindelijk in drie sets: 7-6 (3), 4-6 en 7-5. Haase, de mondiale nummer 56, staat op de wereldranglijst 77 plekken hoger.

Schwartzman had vorige week in Båstad kansloos verloren van Thiemo de Bakker, maar was op het Oostenrijkse gravel kansrijker tegen diens landgenoot. Schwartzman gaf in de eerste set een break voorsprong uit handen en moest dat uiteindelijk bekopen met setverlies.

In de tweede set herstelde de Argentijn de verhoudingen, simpelweg omdat hij minder slecht serveerde. Schwartzman leverde weliswaar twee keer zijn opslag in, maar stelde daar zelf drie breaks tegenover. Mede het gevolg van vijf dubbele fouten van Haase.

In het beslissende derde bedrijf kroop Haase door het oog van de naald. Hij overleefde op de service van Schwartzman een matchpoint en kwam terug tot 5-5. Haase deelde vervolgens met een break nog een mokerslag uit en kon een game later de wedstrijd uitserveren. Haase bereikte afgelopen weekeinde in eigen land nog de finale van het challengertoernooi in Scheveningen. Die verloor hij van landgenoot Jesse Huta Galung.