Man 35 dagen in kennel opgesloten

De 35-jarige Engelsman Sean Le Vegan zal vanaf 5 oktober maar liefst 35 dagen in een kennel opgesloten worden. Dat doet Sean om geld in voor de Manchester and Cheshire Dogs' Homes, alsook om aandacht te krijgen voor het lot van in de steek gelaten honden. Dat meldt Mirror.

De honden worden van straat geplukt en in kennels gestopt. Doorgaans is de behandeling ondermaats en zijn de beestjes erg gestresst. Om dat te simuleren zal Le Vegan de eerste vier dagen niet eten. Ook laat hij zichzelf, zoals elke hond, bij binnenkomst voorzien van een onderhuidse chip.

Hij zal één uur per dag uit de kennel mogen om het toilet te bezoeken. "Ik doe het voor een fantastisch goed doel dat al meer dan honderd jaar bestaat en dat hard geld nodig heeft om kennels opnieuw in te richten en vandalisme- en diefstalbestendig te maken."

Het dierenasiel neemt verspreid over Manchester en Cheshire jaarlijs meer dan 7.000 honden op, gemiddeld 15 per dag. Maar eenderde van de honden wordt door een eigenaar opgehaald. Na een week wordt voor de honden een andere bestemming gezocht. Soms worden binnen een week meer dan 250 honden opgevangen.