Vrouw geŽlektrocuteerd door iPhone

Een 23-jarige stewardess uit China is geëlektrocuteerd door haar iPhone 5. De telefoon lag aan de oplader toen ze een oproep wilde beantwoorden.

Apple heeft via een woordvoerster aangegeven de kwestie nader te gaan onderzoeken en stelt zich beschikbaar voor volledige samenwerking met de autoriteiten. De telefoon en accessoires zijn voor onderzoek overgedragen aan de politie.

Het incident heeft in China geleid tot onrust over de veiligheid van de telefoon. Op weibo.com, een van de populairste microblogsites in China, waarschuwden vele users elkaar om hun telefoons niet te gebruiken tijdens het opladen.

Experts in Hong Kong delen die mening. Johnny Sin Kin-On, professor aan de Hong Kong University of Science and Technology, benadrukt dat er een risico zit aan het gebruiken van een apparaat dat wordt opgeladen.

De CEO van Meizu, een smartphonefabrikant in China, geeft echter aan dat het lage voltage van telefoon niet levensbedreigend kan zijn voor mensen. Het gebruik van ongeaarde opladers zou volgens hem wel risico's kunnen opleveren.