Ultra Street Fighter IV aangekondigd

Tijdens het weekend van EVO 2013 heeft Capcom officieel Ultra Street Fighter IV voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc aangekondigd.

Vijf nieuwe personages en zes nieuwe arena's zijn er toegevoegd in deze editie van de Street Fighter IV-franchise, want na de normale, de super- en de arcadevariant mogen we deze game wel langzaam een eigen reeks noemen.

In Ultra Street Fighter IV mengen Poison, Hugo, Elena, Rolento en een nog geheim nieuw speelbaar personage zich in de strijd, compleet met nieuwe animaties en hun eigen unieke speelstijlen. Het aantal speelbare personages komt daarmee op 44. Daarnaast zijn er zes nieuwe gevechtarena's, waaronder Pitstop 109, Cosmic Lift, Half Pipe toegevoegd. Verdere details over de nieuwe modi en gameplayfeatures worden in de komende maanden aangekondigd.

Eigenaren van Super Street Fighter IV of Super Street Fighter IV: Arcade Edition mogen de titel downloaden voor 14,99 euro. De volledige versie kost 39,99 euro en bevat alle eerdere kostuums die als DLC zijn vrijgegeven voor de serie.

Ultra Street Fighter IV staat voor een vroege 2014 gepland voor een release op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.