Opperhypermoslim: 'Vermoord leraren!'

Aboebakar Shekau, de leider van de Nigeriaanse islamitische terreurbeweging Boko Haram, heeft op een video die gisteren naar buiten kwam opgeroepen tot meer aanslagen op scholen. Ook gaf hij aan de recente aanslagen in Noordoost-Nigeria te steunen. 

"We staan achter het werk dat [lees 'de slachtpartij die', red.] er is gedaan op scholen in Mamudu en Damaturu, en achter aanvallen op andere scholen. (...) We blijven scholen in brand steken, als het geen islamitische scholen zijn." Shekau spreekt de woorden uit met een AK-47 in zijn handen.

Ook 'leraren die Westerse waarden onderwijzen' zijn niet veilig. "Wij zullen ze doden! We zullen ze doden waar hun leerlingen bij zijn! (...) De kinderen raken we niet aan, we steken alleen de scholen in brand. Het geloof staat ons niet toe om kleine kinderen en vrouwen te doden."

Toch blijken de ultra-islamieten hun goede voornemen om geen vrouwen en kinderen te doden, vrij gemakkelijk overboord te zetten. Volgens de VN zijn er alleen al de afgelopen maand 48 leerlingen (naast zeven volwassen docenten) omgebracht.

Boko Haram betekent 'Westers onderwijs verboden.' De groep rancuneuze levenshaters heeft sinds 2010 al tientallen scholen aangevallen.