Obama wil nieuwe auto

De Amerikaanse regering is op zoek naar een nieuw 'Beast'. Zo noemen medewerkers van de Secret Service de gepantserde auto van Obama, die ook wel bekend staat als de 'Cadillac One' en in 2009 is gekocht. (Deze afbeelding is door de geheime dienst vrijgegeven.)

Inmiddels is het vehikel aan vervanging toe en mogen ontwerpers hun design opsturen naar de regering. Die kiest op 29 september de winnaar. De auto zal in 2015 pas opgeleverd worden, hetgeen betekent dat Obama er waarschijnlijk niet meer in zal rijden en dat de auto door de nieuwe president in januari 2017 in gebruik wordt genomen.

Het ontwerp wordt gebruikelijk geheim gehouden, zoals ook bij de huidige Car Force One het geval is. Wel is bekend dat de auto is gebouwd op het onderstel van een vrachtauto, de Chevrolet-Kodiak. Ook weet men dat de auto minstens 400 pk dient te hebben, bescherming biedt tegen kogels, bommen en biologische wapens, en bloed met de bloedgroep van de president koud kan houden. 

Ook wordt er in de presidentiële voiture technologie aangebracht waardoor de president onafgeluisterd (hij wel, red.) met de hele wereld kan communiceren. De kosten van de door Rutte zo begeerde economische injectie bedragen minstens een kwart miljoen euro.