[Tour] Zware dag voor aanvaller Poels

Wout Poels had zondag nooit het idee dat er iets te halen viel in de vijftiende etappe van de Tour de France. De Vacansoleil-renner zat mee in de kopgroep, maar die was aan de voet van de Mont Ventoux al bijna ingelopen. "Het was al heel zwaar om weg te komen. Ze lieten ons zeven minuten pakken, maar hielden het daarna kort", stelt Poels.

"We moesten volle bak koersen en dan moet je nog de Mont Ventoux op. Als je een rustiger tempo kan rijden, begin je toch frisser aan de klim. Het is mooi om voorop te rijden, maar je wilt liever resultaat", zei Poels tegen de NOS.

Volgens de Limburger had de kopgroep beter kunnen wachten op Europcar-renner Pierre Rolland, de drager van de bolletjestrui. "Nu reed Europcar daar achter door. Als Rolland meezit is het bergop wel een heel sterke. Maar je kan hem er beter bij laten komen. Dan kan je zelf nog voor de overige ereplaatsen rijden", redeneerde Poels.

Op de Mont Ventoux had de nummer 32 van het klassement het vervolgens niet makkelijk. "Het eerste stuk ging nog wel goed, maar de laatste vijftien kilometer waren zwaar. Gelukkig kwamen Lieuwe (Westra, red.) en Thomas (De Gendt, red.) er nog bij. Daar heb ik nog wel iets aan gehad."