[Tour] Hoogerland baalt van gemiste kans in Tour

Johnny Hoogerland baalt van het verloop van de veertiende rit van de Tour de France. De Nederlands kampioen op de weg had zijn zinnen gezet op een ontsnapping, maar miste de slag. "Ik maak geen verwijten, maar baal hier wel erg van", stelde hij tegen de NOS. "Dit was een van de grote kansen."

Hoogerland was de eerste aanvaller van de dag, maar kwam niet weg. Even later kreeg een kopgroep van achttien wel de ruimte, waarop de renner van Vacansoleil de achtervolging inzette. Hij kwam dichtbij, tot op een kleine vijftig seconden, maar wist het gat uiteindelijk niet te dichten.

"Ik zag ze op de klim de hele tijd rijden", vertelt Hoogerland. "Ik wist dat niet de beste klimmers voorin zaten en liep heel snel in. Maar in de afdaling kwam ik tussen de auto's te zitten." De Zeeuw werd samen met Damiano Cunego op tien kilometer van de meet ingelopen door het peloton. Matteo Trentin won uiteindelijk de sprint van de koplopers.

Met de beklimming van de Mont Ventoux vandaag in het vooruitzicht lag in de lijn der verwachting dat aanvallers de kans zouden krijgen. Voor het eerst hield een lange vlucht stand in deze Tour. Om die reden baalde Hoogerland extra. "De Tour loopt nooit zoals je wilt. Het is niet eenvoudig om mee te zitten", verzuchtte hij.