State of Decay niet meer verboden in Australië

Het land dat in 2013 voor het eerst een R18+ game heeft toegelaten tot de schappen (wel te kennen Ninja Gaiden 3: Razor's Edge) heeft er, na nog wat andere toevoegingen, weer een geweldadige game bij: State of Decay.

State of Decay werd in eerste instantie geweigerd door Australië omdat het spel drugs soms als doel of beloning zag in bepaalde situaties. Dit vond het Australian Classification Board te erg en daardoor werd besloten de zombie-game geen rating te geven. Hierdoor heeft de maker van State of Decay met de toepasselijke naam Undead Labs een speciale editie gemaakt. Deze bevat geen expliciete verwijzingen naar drugs, maar naar supplementen. 

De speciale editie lijkt voor de rest hetzelfde te zijn. Zo is er nog steeds seks te vinden, scheldwoorden en veel geweld. Hoewel dit eerder gronden waren voor de Australische autoriteiten om een spel niet in de schappen te leggen, tegenwoordig kan het allemaal. Zo zijn naast Ninja Gaiden 3: Razor's Edge en State of Decay ook Carmageddon en Mortal Kombat toegelaten in de Australische winkels.

State of Decay is in Noord Amerika vaker dan 500.000 keer verkocht binnen drie weken na release en is daarmee het snelst verkopende originele spel op XBLA ooit.