FOK! wat een weer... Vrij somber

Good morning! Gisteren werden er vanaf de Noordzee uitgestrekte wolkenvelden aangevoerd. De basis was wel vrij dun, zodat de zon niet helemaal verstek liet gaan. Vandaag zal de lucht wat vochtiger worden en daardoor zal de wolkenbasis wat lager zijn, zodat het er vandaag wat grauwer uit zal zien.

Uit deze wolkendeken kan hier en daar ook wat motregen vallen. In het zuidoosten zijn nog wel enkele opklaringen mogelijk en daar kan het dan nog 21 graden worden. In de bewolking zal 16 graden wel het maximum zijn. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind. Dit standvastige, droge en voor een weerman (even neutraal houden) zeer saaie weerbeeld houden we nog enige tijd vast. Toch zou het kunnen zijn dat als de zon even goed doorbreekt de temperatuur flink omhoog gaat. Dit zou morgen ook het geval kunnen zijn, waarna het kwik zondag weer wat daalt.

Opvallend warm is het in Ierland waar de temperatuur in Shannon de laatste dagen oploopt tot net geen 30 graden. Verder was er gisteren een prachtig mistveld te zien langs de Portugese kust en onweersbuien waren met name actief op de Balkan alsmede in de Italiaanse laars. Ook waren ze weer aanwezig in het noordoosten van Spanje waar de afgelopen dagen al plaatselijk 50 tot 70 millimeter is gevallen. Hoezo jaloers?

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Waterplanten
Ook onder water groeit er van alles en dit is toch wel weer een fraai plaatje van Klap.