Politie: vermiste Hondurese journalist is vermoord

Een verkoold en verminkt lichaam dat dinsdag werd gevonden in de Hondurese stad San Pedro Sula is van de journalist Anibal Barrow, die sinds vorige maand werd vermist. Dat is aan de hand van gebitsgegevens en ander forensisch onderzoek bevestigd, zei de Hondurese politie woensdag. Een motief voor de moord is nog niet gevonden.

Het lichaam werd twaalf kilometer ten zuiden van San Pedro Sula gevonden. Hoofd en ledematen waren van het lichaam gescheiden. Bij het lichaam werden een bankboekje en creditcard van Barrow gevonden. Ook kledingresten leken op de kleding die de journalist droeg, toen hij op 24 juni uit zijn auto werd ontvoerd door gewapende mannen. Er zijn vier arrestaties verricht in verband met de ontvoering.

De 62-jarige Barrow had een populaire dagelijkse ontbijtshow op de televisie, Anibal en Niets Meer geheten. Zijn zoon, die ook Anibal heet, doet in november namens de Liberale Partij mee aan de parlementsverkiezingen.

In Honduras zijn de afgelopen vier jaar volgens cijfers van overheid 33 journalisten vermoord. Het land heeft een van de hoogste misdaadcijfers ter wereld.

Het hoofd van de Hondurese journalistenbond, Juan Ramon Mairena, zegt dat de verdwijning van Barrow het land de afgelopen week in zijn greep hield, omdat die erop leek te wijzen dat niemand veilig is. Barrow had volgens Mairena nooit aangegeven dat hij gevaar liep en ging in zijn show controversiële onderwerpen juist uit de weg, met het oog op zijn eigen veiligheid en die van zijn familie.