Ferry Doedens is tegen pesten

Topacteur Ferry Doedens heeft zich in het kader van een project tegen pesten expliciet uitgesproken tegen, je verwacht het niet, pesten! Ferry ging voor de actie 'Speak Up! Stop Pesten!' ook op de foto tijdens het evenement Alles kids in Drenthe.

Naast Ferry brachten ruim 600 andere min of meer bekende Nederlanders dit enorme offer tegen pesten. Bijvoorbeeld dj's als Don Diablo en Vato Gonzales, voetballers van FC Emmen en FC Groningen, wat politici, en natuurlijk Miss Nederland 2011 Jill Lauren de Robles.

De organisatie van het project wijst nog maar eens op het belang van het voorkomen van pesten: "Meer dan 16% van de kinderen van 9 tot en met 11 jaar gaf aan regelmatig te worden gepest en 5,5% gaf aan regelmatig zelf actief te pesten. Sommige jongeren worden zo gepest dat dit soms kan eindigen in zelfmoord."

Het is opvallend dat juist Ferry Doedens ook deelneemt aan dit project. Ferry is zelf namelijk ook niet vies van een beetje gepest. Zo bracht hij vele FOK!kers dicht bij zelfmoord toen hij over hen zei: "Die FOK!kers hebben zich wel allemaal prachtig aangekleed. Het lijkt wel een goedkope markt."