Obama houdt van broccoli

De meeste prominenten maken er geen geheim van wat ze lekker vinden. Koekiemonster houdt van koekjes, onze nieuwbakken koning lust wel een pilsje, en Ferry Doedens houdt van worst. Nu heeft ook de Amerikaanse president Obama zich daarover uitgesproken.

Nee, het is geen KFC of watermeloen, noch de komkommer die op dit moment in het seizoen is: Obama heeft verklaard dat hij van broccoli houdt. Dat zei hij desgevraagd op het Kinderstaatsdiner, een diner dat door zijn vrouw Michelle georganiseerd werd om gezond eten te promoten.

Obama zei verder aan de 54 aanwezige kinderen dat gezond voer ook leuk kan zijn en dat het belangrijk is goed te eten: "Je ontwikkelt gewoonten die je hele leven geweldig van pas zullen komen."

Met z'n bekentenis verraadt Obama eens te meer dat hij een socialistische moslim is. Niet alleen is broccoli 'toevallig' volkomen halal, vaderlandslievende republikeinen zoals voormalig president George H.W. Bush hebben broccoli afgezworen, en geen enkele rechtgeaarde Amerikaan zou iets eten dat niet eerst gefrituurd is.