Benzinedief verdacht van doodslag

De 21-jarige benzinedief die maandagmiddag in een gestolen auto een ongeluk veroorzaakte op de A12 wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat meldt de politie dinsdag. De politie onderzoekt verder nog welke verkeersovertredingen de man heeft gemaakt.

De politie meldde dinsdag al dat de man hoogstwaarschijnlijk stomdronken was. De verdachte werd na het ongeval in een ziekenhuis ter observatie opgenomen. Daarom kon bij hem geen blaastest worden afgenomen en moest bloedonderzoek worden uitgevoerd. De uitslag hiervan kan enkele weken op zich laten wachten.

De man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en zit vast. De 24-jarige vrouw uit Amersfoort die bij hem in de auto zat wordt, net als de man, verdacht van het bezit van een gestolen auto en diefstal van brandstof.

Toen het ongeluk gebeurde werd de man achterna gezeten door de politie. Hij was er even daarvoor zonder te betalen vandoor gegaan na het tanken. De man stopte aanvankelijk op een teken van de politie, maar reed toen een agent uit de politieauto stapte op hem in. De agent kon nog net wegspringen.

De benzinedief raakte in de slip toen hij bij Nootdorp de A12 op wilde rijden. Hij kwam tot stilstand op de snelweg. Twee automobilisten wisten zijn voertuig te ontwijken. Een 36-jarige bestuurster botste echter tegen de BMW aan. Zij sloeg met haar voertuig over de kop.

Ook de bijrijdster uit Amersfoort raakte gewond. De verwondingen van de drie gewonden vallen mee, meldde de politie eerder.