[Tour] Tweede dagzege Kittel en Argos

De tiende etappe van de Tour de France, van Saint-Gildas-des-Bois naar Saint-Malo, is gewonnen door Marcel Kittel. De renner van Argos was de snelste in de massasprint. Christopher Froome behield het geel.

Jerome Cousin, Juan Jose Oroz, Luis Mate, Lieuwe Westra en Julien Simon gingen op avontuur en kregen de zegen van het peloton. Ze kregen een maximale voorsprong van zo'n vijf minuten, daarna liep het terug al was dat langzaam.

Westra demarreerde zo'n 55 kilometer voor de meet uit de kopgroep. Hij kwam als eerste boven op de enige beklimming van de dag, de Côte de Dinan, maar in de afdaling werd hij weer bijgehaald. Oroz probeerde 28 kilometer voor de meet weg te rijden uit de kopgroep maar ook hij kreeg geen ruimte.

Twintig kilometer voor de streep was de voorsprong nog minder dan dertig seconden en Westra liet zich daarom terugzakken in het peloton. De vier overgebleven koplopers deden er alles aan om voorop te blijven, maar door het rijden van de sprintersploegen werden ze op zes kilometer van de finish teruggehaald. Vervolgens werden de sprintertreintjes in stelling gebracht.
In de eindsprint viel Tom Veelers nadat hij een elleboog kreeg van Cavendish. Marcel Kittel zorgde echter alsnog voor feest voor Argos door de sprint te winnen.

Uitslag tiende etappe

# Naam Ploeg Land Tijd
1 Marcel Kittel ARG DUI 4.53:25
2 André Greipel LOT DUI z.t.
3 Mark Cavendish OME GBR z.t.
4 Peter Sagan CAN SLW z.t.
5 William Bonnet FDJ FRA z.t.
6 Alexander Kristoff KAT NOO z.t.
7 Samuel Dumoulin AG2 FRA z.t.
8 Kevin Reza EUR FRA z.t.
9 Danny van Poppel VAC NED z.t.
10 José Joaquin Rojas MOV SPA z.t.