Robben en Van Persie in race voor onderscheiding

Arjen Robben en Robin van Persie zijn in de race om te worden verkozen tot beste voetballer op de Europese velden. De twee Nederlandse aanvallers behoren tot de tien overgebleven genomineerden, zo maakte de UEFA bekend. De winnaar wordt 29 augustus in Monaco bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Zowel Robbben als Van Persie heeft een memorabel seizoen achter de rug. Robben won met Bayern München drie hoofdprijzen en maakte de winnende goal in de finale van de Champions League. Van Persie veroverde met Manchester United zijn eerste landstitel en werd voor het tweede seizoen op rij topscorer in de Premier League.

De prijs voor beste voetballer op de Europese velden wordt voor de derde keer uitgereikt. Barcelona-sterspeler Lionel Messi won de eerste editie en ploeggenoot Andrés Iniesta de tweede.

Messi is - in tegenstelling tot Iniesta - weer genomineerd. Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Gareth Bale en Robbens ploeggenoten bij Bayern Franck Ribéry, Thomas Müller en Bastian Schweinsteiger maken het tiental compleet.

De jury bestaat uit een panel van voetbaljournalisten.