Pedokiller krijgt acht jaar cel

Een 29-jarige man uit het Twentse Goor moet acht jaar de cel in voor het doden van een Hengeloër die hem in zijn jeugd heeft misbruikt. Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag bepaald. De straf is gelijk aan de eis van justitie.

De rechtbank acht bewezen dat Sezgin S. de 59-jarige Jan Diphoorn in augustus 2011 na een ruzie heeft geslagen, geschopt en zijn lichaam vervolgens in het Twentekanaal in Delden heeft gedumpt. S. heeft bekend Diphoorn te hebben gedood.

Justitie achtte doodslag bewezen, omdat de man zijn daad niet zou hebben gepland. De rechtbank ging daarin mee. Verder hield de rechtbank rekening met het feit dat de man licht verminderd toerekeningsvatbaar is.

Het 59-jarige slachtoffer werd eerder veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens, maar niet voor het misbruiken van S. Justitie gaat er wel van uit dat S. door het slachtoffer is misbruikt, omdat in het huis van het slachtoffer een pornografische foto van hem werd gevonden. Die foto zou de aanleiding zijn geweest van de fatale ruzie op 17 augustus 2011.