Vitesse stelt Allach aan als technisch directeur

Mohammed Allach wordt de nieuwe technisch directeur van Vitesse. De 39-jarige oud-voetballer volgt Ted van Leeuwen op, die op verzoek van de club de transferperiode nog voor zijn rekening neemt. Allach tekent in Arnhem een contract voor 3,5 jaar. Hij begint op 1 oktober aan zijn nieuwe klus.

Bij Vitesse gaat Allach zich onder meer bezighouden met het uitbouwen van de jeugdopleiding. Dat moet zorgen voor een betere doorstroming van eigen spelers naar het eerste elftal. Ook het optimaliseren van het nationale en internationale scoutingapparaat is een punt van aandacht.

Allach komt over van de KNVB, waar hij twee jaar lang technisch manager was. Eerder bekleedde hij al soortgelijke functies bij FC Twente, VVV-Venlo en RKC Waalwijk. Als voetballer speelde hij zijn meeste wedstrijden voor Excelsior, FC Groningen en VVV.

Met zijn ervaring verwacht Allach van toegevoegde waarde te zijn voor Vitesse. "Ik heb mezelf binnen verschillende type organisaties kunnen ontwikkelen", zegt hij op de clubsite. "Bij Vitesse kom ik weer in een nieuwe uitdagende situatie. De club heeft een eigenaar en een duidelijke, ambitieuze visie op de toekomst."