Gemma Arterton heeft 'explosieve seksualiteit'

Actrice Gemma Arterton heeft volgens haar regisseur Neil Jordan een sterke seksuele aantrekkingskracht. "Gemma 'heeft een ontembare kracht", zegt de Ier voor de camera van Novum Nieuws. "Ze heeft een explosieve seksualiteit, energie en fantasie."

"En ze staat ook haar mannetje", gaat Jordan verder. De 27-jarige Arterton, bekend van Bondfilm Quantum of Solace, speelt naast Saoirse Ronan de hoofdrol in Jordans vampierfilm Byzantium. "Saoirse heeft iets bovennatuurlijks en iets duisters." De film draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

De 63-jarige regisseur maakte in 1994 Interview with the Vampire met Tom Cruise en Brad Pitt en gooide de afgelopen jaren hoge ogen met de tv-serie The Borgias. Arterton speelt in Byzantium de moeder van het personage van de 19-jarige Saoirse Ronan. De twee vrouwen gaan al honderden jaren als vampier door het leven.

Ondanks het kleine leeftijdsverschil heeft Jordan niet veel moeite gehad de familieband geloofwaardig te maken. "Als je een film goed cast, heb je als regisseur weinig meer te doen." Jordan houdt er dan ook niet van om acteurs te moeten vertellen wat ze moeten doen. "Ik haat dat. De enige situatie waarbij ik dat zou doen, is als de film verkeerd is gecast."

Met de carrières van Arterton en Ronan gaat het goed. Toch waarschuwt Jordan voor de gevaren van de filmindustrie. "Hollywood kan je toekomst ruïneren, tenzij je heel voorzichtig bent."


Gemma Arterton heeft 'explosieve seksualiteit' (Foto: Novum)