Vliegtuig crasht op vliegveld San Francisco

Op de luchthaven van San Francisco is zaterdag een ongeluk gebeurd met een Boeing 777. Het zou gaan om een mislukte noodlanding. Dat melden Amerikaanse media.

De ernst van het ongeval en de toedracht zijn nog niet bekend. De Boeing is van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana. Op beelden is te zien dat grote rookwolken opstijgen op de plek van het ongeluk.

Update 02:55
Door een ongeluk met een Boeing 777 op de luchthaven van San Francisco zijn zaterdag zeker 2 mensen om het leven gekomen. Zo'n 130 personen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht en meer dan 60 mensen worden nog vermist. Dat heeft de brandweer van de stad bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Het toestel van de Zuid-Koreaanse maatschappij Asiana Airlines crashte tijdens de landing, meldden de luchtvaartautoriteiten. Er waren 291 passagiers en 16 bemanningsleden aan boord. 190 mensen konden zichzelf uit het toestel redden, sommigen van hen zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

De Boeing ligt naast de baan en is zwaar beschadigd. Het middenstuk is uitgebrand en de staart van het toestel ligt in stukken op de start- en landingsbaan. Op foto's is te zien dat passagiers het vliegtuig verlieten via de opblaasbare glijbanen.

De oorzaak van de crash is niet bekend. Amerikaanse media speculeren dat het toestel te vroeg is neergekomen. Op beelden is te zien dat er al brokstukken liggen aan het begin van de landingsbaan. 

Boeing 777 crasht op vliegveld San Francisco
Boeing 777 crasht op vliegveld San Francisco (Foto: ANP)