[Tour] Gesink: supersterk van die mannen

Robert Gesink was na de achtste etappe van de Tour de France blij met het optreden van Bauke Mollema en Laurens ten Dam. "Het is supersterk van die mannen. Het zijn strakke uitslagen waar je mee thuis kunt komen", zei de Belkin-renner tegen de NOS. Gesink zag zijn ploeggenoten als vierde en vijfde eindigen in de bergrit naar Ax-3-Domaines.

"Het belooft veel moois voor de rest van deze ronde", vervolgt de Varssevelder, die zich lijkt te schikken in een rol als knecht. "Met een ondersteunende rol van mij daarbij, ziet het er goed voor ons uit. Ik ben blij dat ik wat voor ze kan betekenen deze Tour."

Ook over zijn eigen optreden was Gesink te spreken. "Ik zou proberen vroeg te gaan en een voorsprong te pakken. Dat ging even goed. Maar toen Quintana kwam, zag ik het nut van mijn aanval niet echt meer. Ik heb mijn tempo gereden. Ik probeerde nog even aan te pikken bij de groep, maar het beste was er wel vanaf."

Gesink is te spreken over de vooruitgang die hij boekt. "Op Corsica had ik al moeite om de eerste negentig renners te volgen. Als ik deze lijn zo doortrek, heb ik er vertrouwen in."