Politie schiet man in been

De politie heeft vrijdagnacht in het Drentse Koekange een man in zijn been geschoten die agenten met een vuurwapen had bedreigd. De man was zwaar beschonken. Dat meldt de politie zaterdag.

Een vrouw uit Koekange belde rond 00.30 uur de hulpdiensten omdat haar man door het lint ging en haar bedreigde met een vuurwapen. Agenten troffen de vrouw buiten haar woning aan. Haar 41-jarige echtgenoot was nog binnen.

Toen hij de agenten in het vizier kreeg, richtte de man een revolver op de politiemensen. Hij weigerde zijn wapen te laten zakken, waarop de politie een waarschuwingsschot loste. De man vluchtte daarop te voet en bedreigde nog een paar keer agenten met zijn wapen. De politie loste nog meer waarschuwingsschoten, maar dat had geen effect.

De man reed weg in zijn auto, gevolgd door de politie. Uiteindelijk stopte de verdachte op de Oshaarseweg bij Echten, waar de man de bosjes inkroop. Toen de man bleef weigeren zijn vuurwapen weg te leggen, werd hij in zijn been geschoten. Daarna kon hij worden aangehouden. De man is in een ziekenhuis behandeld en vervolgens op een politiebureau in een cel gezet. Het vuurwapen is in beslag genomen.