Winnaar X Factor bekend

Haris heeft vrijdagavond het vijfde seizoen van X Factor gewonnen. De 18-jarige zanger liet in de finale Adriaan achter zich.

Met 64 procent van de stemmen wist Haris te winnen van Adriaan. Met zijn winst sleept Haris een platencontract in de wacht. Zijn eerste single Playing With Fire bracht hij in de finale voor het eerst ten gehore. Naast een platencontract won hij een auto. De zanger heeft echter nog geen rijbewijs.

Na één nummer moest B-Brave het veld al ruimen. De jongensgroep kreeg tijdens een tussentijdse stemming de minste stemmen. Coach Gordon reageerde hierop boos en tientallen bakvissen barstten hierop in huilen uit. De nieuwe Nederlandse boyband werd op voorhand getipt als winnaar.

De finale werd na het optreden van Haris opgeschrikt door een brandalarm. De uitzending werd hierop onderbroken met een reclame. Na de onderbreking bleek het om een vals alarm te gaan.

Het is voor de tweede keer dat een kandidaat uit het team van Angela Groothuizen won. Het derde seizoen coachte ze Jaap Reesema, die tegenwoordig vooral bekend is vanwege zijn relatie met Kim Kötter. Andere winnaars van het programma waren Sharon Kips, Lisa Hordijk en Rochelle Perts.