[Tour] Sagan tevreden over tactiek Cannondale

Peter Sagan steekt de loftrompet uit voor de Cannondale-ploeg. De Slowaak wist vandaag in de zevende etappe van de Tour de France eindelijk zijn ritzege veilig te stellen, nadat hij van de zes voorgaande etappes drie keer tweede werd. "Door mijn ploeggenoten heb ik mijn eerste tourzege dit jaar kunnen behalen. Ik wil mijn team bedanken", zei de 23-jarige sprinter na afloop.

De Slowaak zag zijn ploeg na de tweede beklimming van de dag flink doortrekken toen concurrenten Marcel Kittel (Argos-Shimano), Mark Cavendish (Omega Pharma) en André Greipel (Lotto-Belisol) achterop raakten. Sagan kon vrij gemakkelijk de tussensprint winnen, waardoor zijn voorsprong in het klassement om de groene trui op Greipel nu 96 punten bedraagt.

Sagan, die vorig jaar drie tourritten won, viel in de eerste etappe en is verheugd dat hij zich steeds beter voelt. "Ik ben blij met de ritwinst en over hoe het gegaan is. Ik kwam in de eerste tourdagen ten val en voelde me slecht, maar ik heb vertrouwen in mezelf gehouden. Ik voel me steeds sterker."