Zwaarlijvige Thaise politieagenten op bootcamp

Gigantische verkeersopstoppingen en moddervette politieagenten die de chaos proberen te beteugelen. Dat zijn beelden die bij de Thaise hoofdstad Bangkok zijn gaan horen. Aan de verkeersinfarcten is niet veel te doen, maar aan de zwaarlijvigheid van de politieagenten wel, zo hebben de Thaise autoriteiten besloten. Deze week is voor de allervetsten van hen een bootcamp van start gegaan. Rond de zestig superdikke agenten worden twaalf dagen lang fysiek afgebeuld en onderwezen in een gezondere levensstijl.

Gehuld in T-shirts met de slogan 'Weg met die buik', starten ze de dag met joggen. Daarna volgen onder meer yogales, aerobics, een tai chi-les en onderricht van diëtisten en trainers. Degene die aan het eind van de twaalf dagen het meeste gewicht heeft verloren, krijgt een geldprijs van omgerekend 125 euro, een flink bedrag voor het doorgaans onderbetaalde politiekorps van Thailand.

"De schoolkinderen noemen me altijd Oom Dikzak, maar dat vind ik niet erg. Waar ik me wel zorgen over maak is mijn gezondheid, omdat ik suiker heb", aldus een 49-jarige, 133 kilo wegende verkeersagent. "Dat bootcamp is een ware marteling voor me, maar ik moet het doen, voor mijn eigen bestwil."

Submitter:  Bron: Novum/AP