Heleen Mees op borgtocht vrij

Heleen Mees is alsnog op borgtocht vrijgelaten. Ze kwam donderdag op vrije voeten, blijkt uit een overzicht van het NYC Department of Correction, dat verantwoordelijk is voor de gevangenissen in New York.

Donderdag meldde The New York Daily News nog dat de Nederlandse econome de borgsom niet heeft betaald en daarom in het gevangeniscomplex Rikers Island blijft tot ze vrijdag voor de rechter moet komen. Daarop meldden zich meerdere gegadigden om de borgsom te betalen.

Een entertainmentwebsite wilde de borgsom van vijfduizend dollar te betalen in ruil voor haar exclusieve verhaal. Cabaretier Sanne Wallis de Vries twitterde ook over het opzetten van een inzamelingsactie, maar krabbelde later terug. Het is niet bekend wie uiteindelijk de borg heeft betaald.

Mees zat vast omdat ze de hoofdeconoom van Citigroup Willem Buiter twee jaar lang zou hebben gestalkt. Ze zou hem meer dan duizend e-mails hebben gestuurd van dreigende of seksuele aard. Ook zou ze de vrouw en kinderen van Buiter hebben lastiggevallen.

Mees is een vooraanstaand econome en feministe, die vaak opzien baarde door haar gepeperde uitspraken over de positie van vrouwen.