Keizer en Van Iersel naar achtste finales WK

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben op het WK beachvolleybal in het Poolse Stare Jablonki de achtste finales bereikt. Het als negende geplaatste koppel was met 2-1 (15-21, 21-17, 15-13) te sterk voor Holtwick/Semmler (5) uit Duitsland. Madelein Meppelink/Sophie van Gestel en Laura Bloem/Rebekka Kadijk werden uitgeschakeld.

Meppelink en Van Gestel eindigden woensdag als eerste in hun poule, maar waren toch niet opgewassen tegen Ukolova en Khomyakova (7) uit Rusland: 1-2 (25-23, 17-21, 11-15). Bloem en Kadijk hadden tegen het als eerste geplaatste Poolse koppel Kolosinska/Brzostek weinig in te brengen: 0-2 (18-21, 13-21).

Bij de mannen werden woensdag pas de laatste groepswedstrijden afgewerkt. Reinder Nummerdor en Richard Schuil bereikten de achtste finales en zijn daarin gekoppeld aan landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Daan Spijkers en Christiaan Varenhorst haalden als laatste Nederlandse koppel de laatste zestien. Ze zijn gekoppeld aan de Russen Semenov en Koshkarev.