Gijs Staverman maakt overstap naar Radio 2

Gijs Staverman gaat vanaf 2 januari presenteren voor Radio 2. Dat maakte de radiozender donderdag bekend. De dj krijgt bij de KRO een nieuw lunchprogramma op het tijdstip waar nu nog Frits Spits te horen is. De titel van de show van Staverman, die na jaren weer terugkeert bij de publieke omroep, is nog niet bekend.

"Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging", laat de 47 jaar oude Staverman weten in een verklaring. "De KRO biedt mij de kans om mijn horizon te verbreden. Ik ga een lekker lunchprogramma maken waarin ik veel prettige muziek draai en mensen bijpraat over wat er in de wereld gebeurt. Een heel leuke nieuwe stap. Ik ga me ongetwijfeld snel thuis voelen op Radio 2."

De 65-jarige Spits kondigde eerder al aan eind dit jaar te willen stoppen met zijn werkzaamheden voor Radio 2. Hij presenteerde het programma Tijd voor Twee sinds 1995. Spits gaat een nieuw wekelijks programma maken op Radio 1.

Staverman begon zijn radiocarrière in 1991 bij Veronica, toen nog een publieke omroep. Hij presenteerde daar onder meer de Nederlandse Top 40 en Staverman op Stelten. Sinds 2006 is de dj te horen bij Q Music, waar hij momenteel iedere dag tussen 10.00 en 13.00 uur presenteert.