[Video] Dokter stompt patient na hartoperatie

 Een Russische arts, Andrey Votyakov, is momenteel onderwerp van een onderzoek naar aanleiding van een video waarop te zien is hoe hij een patient, die kort ervoor een hartoperatie onderging, mishandelt. De man overleed korte tijd later. Of de aanval en zijn overlijden gerelateerd zijn is nog niet zeker. Dat meldt Huffingtonpost.

Op de video is te zien hoe de man, vastgebonden aan handen en voeten, eerst in het gezicht wordt gestompt. Vervolgens slaat de dokter met gebalde vuist op de borst van het onfortuinlijke slachtoffer, vlak naast de wond.

De arts in kwestie verdedigde zichzelf door te stellen dat hij 36 uur achtereen had gewerkt en zijn geduld verloor toen de patiënt hem beledigde. "Zodra medisch personeel en ikzelf de pati:ent benaderden begon hij me te beledigen met afschuwelijke woorden. En toen sloegen mijn stoppen door. We hadden heel lang aan deze lastige patiënt gewerkt en kregen stank voor dank!"

Votyakov, hoofd anastesie en intensive care, werd na het ontdekken van de beelden ontslagen. Nadat de video op youtube verscheen stelde de politie een onderzoek in.


De video...