Akkoord Vitesse en Chelsea over Van Ginkel

Chelsea en Vitesse hebben een akkoord bereikt over de transfer van Marco van Ginkel. Dat melden beide clubs donderdag op hun websites. Van Ginkel moet nog wel persoonlijk tot overeenstemming komen met Chelsea en medisch gekeurd worden.

Van Ginkel wordt na de Duitser André Schürrle de tweede aankoop van de nieuwe coach José Mourinho. Het is de eerste keer dat een speler van Vitesse aan Chelsea wordt verkocht. Als gevolg van het samenwerkingsverband dat beide clubs onderhouden, bewandelden wel al diverse spelers de omgekeerde weg op huurbasis.

De eenmalig A-international liet onlangs nog weten een voorkeur voor een langer verblijf in Nederland te hebben. Ook landskampioen Ajax was geïnteresseerd in zijn diensten.

Middenvelder Van Ginkel, die in april 2010 tegen RKC debuteerde, is sinds twee seizoenen een vaste waarde in de hoofdmacht van Vitesse. Hij heeft 86 competitieduels en zestien doelpunten achter zijn naam staan. De Amersfoorter was vorige maand met Jong Oranje actief op het jeugd-EK in Israël. De halve finale was daar het eindstation.