Releasedatum Runescape 3 bekend

Jagex maakt vandaag bekend dat RuneScape 3 op 22 juli wordt gelanceerd. De grootste update biedt dankzij next-generation browsertechnologie nieuwe gameplayfeatures en nieuwe content.

RuneScape 3 maakt gebruik van HTML 5, waarmee spelers in staat worden gesteld om op avontuur te gaan zonder gebruik te maken van Java of andere plugins. Door gebruik van de eigen HTML 5-engine worden verbeteringen geboden aan de spelerservaring, waaronder verbeterde graphics, langere ‘draw distances’, een verbeterd camerasysteem en superieure audio. Door de toevoeging van seizoensgebonden highscores kunnen alle spelers in de community met elkaar strijden om wekelijkse en maandelijkse leader boards.

Met de lancering van RuneScape 3 kunnen spelers ook de toekomst van Gielinor, haar inwoners en omgeving voor de allereerste keer vormgeven. Het markeert ook het begin van RuneScape’s community wereld-evenement, The Battle for Lumbridge. Naast de technologische vooruitgang in RuneScape 3, staat de wereld van Gielinor aan het begin van het zesde tijdperk; een belangrijke nieuwe mijlpaal in het erfgoed van RuneScape, waarin de goden van RuneScape terugkeren om opnieuw hun gezag uit te oefenen.

We hebben geweldige reacties ontvangen van onze gepassioneerde RuneScape community toen we de ontwikkeling van RuneScape 3 voor het eerst onthulden. We zijn ontzettend blij om te kunnen bevestigen dat de meest belangrijke update in de geschiedenis van de game op 22 juli gelanceerd wordt”, aldus Phil Mansell, uitvoerend producent van RuneScape 3. “Ons innovatieve gebruik van de HTML 5 technologie plaatst ons wederom aan de frontlinie van browser-based gaming innovatie en resulteert in een uitzonderlijke gaming ervaring voor de spelers.

RuneScape blijft sterker en sterker worden en met de lancering van RuneScape 3 dit jaar zullen we dit pad zonder twijfel vervolgen”, aldus Mark Gerhard, CEO van Jagex. “We brengen de meest innovatieve content en grensverleggende technische innovaties ooit in de game en dat gaat allemaal de komende maanden gebeuren. Het wordt een ongelooflijk uitdagende tijd voor onze community.

Runescape 3