'Inferno is het zomerboek van het jaar'

Inferno, de nieuwste thriller van de Amerikaanse auteur Dan Brown, is het meest populaire boek deze zomer. Dat vertelt een woordvoerder van de online winkel bol.com woensdag. "Inferno is absoluut hét zomerboek van dit jaar", zei hij. In zes weken verkocht bol.com twintigduizend gedrukte exemplaren en zesduizend e-boeken. Inferno kwam uit in mei.

Bol.com meet de populariteit van boeken aan de verkoopcijfers en de verkoopsnelheid, legt de zegsman uit. Beide getallen zijn voor Inferno zeer hoog. Vorig jaar verkocht bol.com van het zeer populaire Vijftig Tinten Grijs in tien weken twintigduizend gedrukte exemplaren. "De resultaten van Vijftig Tinten Grijs vallen eigenlijk in het niet naast die van Inferno."

Inferno verscheen woensdag voor de zevende week op rij op de eerste plaats van de Bestseller 60. "Inferno is echt een boek dat mensen kopen als ze vrij hebben, om even te ontspannen", vertelt een woordvoerder van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) woensdag. Ook hij ziet de thriller als veruit het populairste boek van de zomer.

Bol.com verklaart het succes van Inferno doordat het boek 'populair en toegankelijk' is. Daarnaast hebben veel mensen al iets gelezen van Dan Brown, waardoor ze sneller beginnen aan Inferno. Bovendien krijgt het boek positieve recensies in de media en van lezers.

Een ander boek dat deze zomer succesvol is, is En uit de Bergen Kwam een Echo van Khaled Hosseini. Het boek staat voor de zesde week op de tweede plaats van de Bestseller 60. Ook Stille Zonde van Karin Slaughter is een populair boek, laat de woordvoerder van bol.com weten. De CPNB noemt specifiek het boek Ventoux, over de Tour de France, als 'typisch zomerboek voor mannen'.