'Mozes' doodt 'homoseksueel' kind

Religieuzen hebben een moeizame relatie met homo's. Zo ook Peter Moses, leider van een sekte van de Afrikaanse Hebreeërs in Colorado in de VS. Deze 'Heer Mozes' vindt dat homoseksuelen dood moeten, en toen een vierjarige 'homoseksueel gedrag' vertoonde, voegde hij de daad bij hij woord.

Kleine Jadon, de zoon van één van Moses' sekteleden, gaf een ander kind namelijk een tikje op het achterwerk. Moses werd direct witheet en begon te preken over het kwaad van homoseksualiteit. Jadon's moeder zette luide religieuze muziek op, en terwijl het Hebreeuwse Onze Vader door de luidsprekers schalde, nam Moses het kind mee de garage in en schoot Jadon door z'n hoofd.

Vervolgens liet hij de vrouwen in zijn sekte de zaak opruimen: het bloed werd weggeschrobt, het kogelgat in de muur werd weggewerkt en het lichaam van Jadon werd in een koffer op Moses' kamer gezet. Toen dat te erg begon te stinken, besloten ze het lichaam toch maar te begraven in de tuin van Moses' moeder.

Maar dat was niet het enige lichaam dat ze daar begroeven. Sektelid Antoinetta McKoy ontdekte dat ze geen kinderen kon krijgen en speelde met de gedachte om de sekte te verlaten. Moses pikte dat niet en droeg de andere sekteleden op McKoy een pak slaag te geven. Vervolgens probeerde hij haar te wurgen en schoot hij haar ook door het hoofd.

In 2011 klapte een ex-sektelid uit de school over de moorden en in juni 2011 werden de lichamen gevonden. De sekte van Moses was toen al verhuisd vanuit Durham in North Carolina, waar de moorden werden gepleegd, naar Colorado. Daar werden ze opgepakt en ze verschenen in North Carolina voor de rechter.

Vania Rae Sisk, Jadons moeder, werd pas onlangs veroordeeld voor de moord, ze kreeg tenminste 30 jaar cel. Sektelid LaRhonda Renee Smith kreeg elf tot vijftien jaar gevangenisstraf. De broer en moeder van Moses werden tot ongeveer zes jaar veroordeeld wegens medeplichtigheid. Moses zelf zit nog in het gevang: hij krijgt zijn straf later volgende week te horen.

De Afrikaanse Hebreeën zijn een groep zwarte racisten die denken dat zij de échte afstammelingen van de joodse stammen uit de Thora zijn. De blanke joden zouden hun cultuur gestolen hebben. Ook wijzen ze de Talmoed af, evenals het idee dat joodsheid door de moeder wordt overgegeven.