FOK!filmtips van de dag: Dumb & Dumber

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De musical Grease is vooral bekend geworden om zijn tijdloze muziek. Nummers als Grease Lightning en Hopelessly devoted to you werden wereldhits en zijn nog steeds veel te horen in het uitgaansleven. De film maakte wereldsterren van Olivia Newton-John en John Travolta, die juist was doorgebroken met het rauwere Saturday Night Fever. Het duo kwam er echter snel achter hoe vergankelijk roem is. Olivia Newton-John speelde na Grease nooit meer een grote rol. En John Travolta raakte tijdens de jaren tachtig langzaam in de vergetelheid totdat hij in 1994 een grootse comeback vierde met Pulp Fiction. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Lloyd is dom, maar zijn vriend Harry waar hij mee samenwoont is wellicht nog dommer. Vlak voordat Lloyd wederom wordt ontslagen ontmoet hij de vrouw van zijn leven in zijn taxi. Hij ziet hoe ze een koffer achterlaat, waarin losgeld zit voor haar ontvoerde man. Omdat hun leven zo goed als zinloos is pakken ze hun spullen en gaan haar achterna, richting Aspen, achtervolgd door de criminelen. Dumb & Dumber is te zien om 20.30 uur op Veronica.

Jos is een ervaren politicus van een extreem politiek correcte partij die er slecht voor staat. Als zijn dochter Zoë een relatie krijgt met Sjef, een jonge marechaussee, komt Jos in aanraking met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie. Sjef's vader Nico, Jordanees, is autohandelaar en haat politici. Hij heeft een groot hart, maar ook zijn eigen gevoel voor rechtvaardigheid en logica. Als hij al stemt, is het op één van de mopperpartijen. Jos begint de standpunten van de schoonfamilie te gebruiken in zijn politieke optreden, wat hem snel doet stijgen in de peilingen. Jos weet niet waar volks ophoudt en rechts begint.

'Vox populi', wat letterlijk 'de stem van het volk' betekent - is na Simon en Sextet het derde deel in de trilogie die regisseur Eddy Terstall maakte over de eigentijdse Nederlandse samenleving. Te zien om 22.20 uur op Nederland 3.

The Last Song en Tremors 4: The Legend Begins zijn vanavond ook te zien op de televisie.