FOK!filmtips van de dag: A Time to Kill

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn. Nadat hij in het bezit is gekomen van de plattegrond besluit hij op zoek te gaan naar dit paradijs. Een Frans koppel vergezelt hem. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen blijkt het echter niet allemaal rozengeur en maneschijn. The Beach is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Een jong zwart meisje word in het stadje Canton in het zuiden van Amerika verkracht en mishandeld door twee blanke mannen. Vader Carl Lee neemt het heft in eigen handen en vermoord de twee daders tijdens de rechtszaak. Een jonge advocaat staat vervolgens voor de keus om de zwarte Carl Lee te verdedigen en zo de woede van de blanke bevolking en de Ku Klux Klan over zich af te roepen.

Een aangrijpende en realistische verfilming van het boek A Time to Kill van John Grisham met een sterrencast die onder andere bestaat uit Sandra Bullock, Matthew McConaughey, Samuel L. Jackson en Oliver Platt. De regie is van Joel Schumacher. Te zien om 20.30 uur op NET5.

Peyton is gelukkig getrouwd, totdat haar man, die dokter is, beschuldigd wordt van het lastigvallen van één van zijn patiënten. Hij kan het niet aan en pleegt zelfmoord en Peyton's wereld stort in. Om wraak te nemen solliciteert ze bij Claire, degene die de beschuldiging heeft geuit. Claire neemt Peyton aan zonder te weten wie zij werkelijk is. Peyton terroriseert het gezin en verleidt de man van Claire om zo haar leven te kunnen verwoesten. The Hand That Rocks the Cradle is te zien om 23.35 uur op NET5.

How Do You Know, Alibi, Mr. Deeds en Tremors 3: Back to Perfection zijn vanavond ook te zien op de televisie.