Steve Ballmer volgt Don Mattrick op

Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, heeft in een e-mail naar de medewerkers van Microsoft aangegeven dat hij de werkzaamheden van de inmiddels naar Zynga vertrokken Don Mattrick overneemt.

In de e-mail geeft Ballmer aan dat de mensen die onder Mattrick hebben gewerkt direct aan hem zullen gaan rapporteren. Ook bedankt hij Mattrick voor zijn trouwe dienst en alles dat hij met het Xbox-team heeft bereikt.

"Het aantal Xbox Live-leden groeide van 6 miljoen naar 48 miljoen, Xbox 360 werd in de afgelopen twee jaar de nummer 1 verkopende console in Noord-Amerika. We introduceerden Kinect en hebben meer dan 24 miljoen sensoren verkocht. We brengen fantastische games uit en belangrijker nog, we hebben Xbox verder uitgebreid om alle entertainment te kunnen leveren die mensen willen zoals sport, muziek, films, live televisie en nog veel meer."

"Dank je, Don, voor het aanleggen van een pad om de entertainment industrie volledig te herdefiniëren. Het sterke leiderschapteam bij de afdeling Interactive Entertainment Business en hun teams zijn goed gepositioneerd om de volgende generatie entertainmentconsole, evenals vernieuwende entertainment ervaringen, te leveren tot ver in de toekomst."

Steve Ballmer